Ik sport weer!

Voordat ik MS kreeg was ik uren te vinden in de sportschool. Heerlijk om mezelf iedere keer weer af te matten. Toen ik merkte dat het sporten iets moeilijker ging en ik ook andere klachten kreeg, kwam ik al snel in de medische molen terecht. Na de diagnose dacht ik direct: Nou dat sporten kan ik dus nu ook gaan opgeven.

Ik heb nog een tijdje stug door gesport en mijn hoofd in het zand gestoken, maar zo werkt het dus niet. Mijn lichaam werkte niet mee. Ik kwam in een negatieve spiraal terecht en had mijn sportieve leventje inmiddels vaarwel gezegd. 

Maar toen ik vorig jaar een aantal tegenslagen te verwerken kreeg heb ik mezelf bijeengeraapt en besloot een racefiets te kopen. Voorzichtig ben ik weer wat gaan fietsen. Iedere keer een beetje verder. Ik moest weer vertrouwen in mijn lijf krijgen. 

Het gaf mij zo’n positieve boost dat ik mede hierdoor ook langzaamaan uit het diepe dal geklommen ben. Mijn vertrouwen groeide en ik voelde me steeds beter. Het fietsen gaf mij enorm veel energie. Het gevolg was dat de MS zich ook steeds rustiger hield. Het fietsen kost me ook echt wel energie en na een rondje fietsen lig ik ook voor dood op de bank maar dat heb ik er graag voor over.

Ik fiets alleen als ik me goed voel en leg me er bij neer als het een dag niet gaat. Ik ben van mening dat als je je daar op instelt en je verwachtingen niet te hoog zijn, dat je minder teleurgesteld bent in jezelf als het een dagje niet gaat. So be it…..volgende keer beter!

Emma

Een gedachte over “Ik sport weer!

  1. Ik ben door mijn ms verslaafd gekomen aan mijn elektrische fiets, kan er echt van genieten te fietsen doorheen de velden, is een ware ontspanning, een vorm van meditatie geworden, in beweging blijven is zo belangrijk, maar zoals je schrijft op je eigen tempo en luisteren naar je lichaam, Yoga is ook een ware uitlaatklep om je spieren te ontspannen, maar ook terug in je eigen kunnen en zijn.
    Groetjes, Carla.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s