Het is RACEDAY!

Ik ben al vroeg wakker, 05:30 zat ik rechtop in bed, stijf van de zenuwen, het zou toch mijn eerste officiële internationale wedstrijd worden. Met een beetje rond struinen op internet weet ik nog tot een uur of 8 in mijn bed te blijven. Ik ren onder de douche door en half 9 had ik met mijn coach Theo afgesproken te gaan ontbijten. We hadden de keus uit een normaal ontbijt of een budget variant. Ik eet nooit echt bijzondere dingen dus dacht dat het budget buffet voor mij wel voldoende was. ach ja wat kan je verwachten voor 6 euro p.p., maar het was wel heel budget en alles behalve voedzaam. gesuikerd witbrood, croissantjes met jam of Nutella pasta, eigenlijk had ik op een iets ander ontbijt gerekend zo op mijn wedstrijd dag. Maar mezelf vol gepropt met suikers en een paar bakken koffie. Na het ontbijt op mijn kamer nog een liter Citromax en een eiwitshaker om een beetje aan mijn eiwitten te komen. Om 11:00 uur stappen we weer in de auto om naar het stadion te gaan voor het European Indoorrowing Championship. Daar zijn we tenslotte voor naar Parijs gekomen.

Bij het stadion aangekomen staan we met de bus voor de parkeergarage, maximale inrij hoogte 1,85m. Bij het hotel was het 1,90m en daar raakte de antenne het plafond al. Dus weer terug, rijdend door de straatjes op zoek naar een parkeerplek. Ik kwam op een geniaal idee, de gendarmerie, die hebben vast een parkeerplekje in ruil voor een pak stroopwafels. Ik haalde al mijn charmes uit de kast en gewapend met een pak kanjer stroopwafels stap ik het kantoor binnen. Ik knipper paar keer vriendelijk naar de dame bij de receptie en laat een glimp van de verpakking van de stroopwafels zien en vraag in een combinatie Frans/Engels of het mogelijk was onze bus bij hun te parkeren omdat we hem nergens kwijt kunnen. Ik knipper nog een keer met mijn ogen en de vrouw zei dat ze wel iets kon regelen. Bam wij hebben een parkeerplek. Ik moest wat gegevens achterlaten en ze waren verder erg vriendelijk.

De auto was gestald nu op naar het stadion, we waren er ruim op tijd aanwezig en hebben naar wat races gekeken. En dat was maar goed ook want er gingen wat dingen anders dan in Nederland.

13:30 uur, het was tijd om me te gaan omkleden en te gaan inroeien. Na de worsteling om mijn mega snelle pak aan te krijgen op zoek naar een beschikbare machine. Dat was nog een beste speurtocht, het was druk in het inroep gedeelte maar ik had een machine gevonden. 5 minuten rustig inroeien en wat rekken en strekken. Ik wilde mijn al beperkte hoeveelheid energie niet verspillen aan het inroeien. Na het inroeien op naar de wedstrijdhal, voelde mij redelijk goed en aan mijn super snelle pak kon het allemaal niet liggen.

14:30 uur, moest ik naar machine nummer 3 en begin nog wat te roeien en bewegen om warm te blijven, het duurde lang voor we van start gingen. Na ongeveer 25 minuten moesten we klaar gaan zitten en anders dan in Nederland werd er niets omgeroepen, maar stond alles op je scherm.

Mijn start ging lekker en de machine vloog naar een splittend van 01:18/500m, ik moest hierna zo snel mogelijk naar de 01:35/500m maar dit duurde vrij lang. Tot hij op de 01:34 bleef hangen en ik nog iets langzamer ging toen schoot hij naar de 01:36, en bleef een tijdje schommelen tussen de 01:34 en 01:36, het lukte mij niet om hem stabiel op de 01:35 te houden. Ik besloot hem dan maar op de 01:36 te houden en dat lukte aardig de eerst 500 meter. Na 500 meter kreeg ik onwijze last van de droge lucht die in de hal hing. Ik was hiervoor al gewaarschuwd door roeiers die eerder vandaag geroeid hadden en het was ook niet voor niets dat er mega veel roeiers letterlijk afgevoerd werden. Na 500 meter kon ik ook geen controle meer houden over mijn split en bleef hij oplopen naar uit eindelijk 01:42/500m.

Ik finishte met 03:15,4 als 6de, die 6de plek was ik onwijs blij mee, alleen de tijd iets minder. Maar  gezien de omstandigheden was het voor mijn doen nog eigenlijk best goed. 6de van Europa, op je eerste internationale evenement. Ik ben er blij mee en het was een waanzinnige ervaring!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s