Meedoen met Klimmen tegen MS!

Na m’n diagnose in 2013 heeft het evenement Klimmen tegen MS direct mijn aandacht. Het is dan begin 2014. Maar meedoen? Daar denk ik dan nog niet aan. Nog volop revaliderend; niet wetend wat het mij gaat brengen. Ook in 2015 zie ik mezelf zeker niet als een actieve deelnemer; wel volg ik de site op de voet en word ik geraakt door de bijzondere verhalen die ik daar lees. Iedere deelnemer met z’n eigen verhaal en z’n eigen doel. “Dit wil ik ook!” roept een stem in mij. Maar ja, hoe dan? Wat dan? En lukt het me wel? Oké, ik heb gelukkig niet veel klachten. En ik ervaar nagenoeg geen beperkingen. Maar ja, de Mont Ventoux? Vòòr m’n diagnose was ik altijd al sportief en nà m’n diagnose ben ik nog fanatieker geworden. Dus dat zit wel goed. Maar toch, ik heb wel dat labeltje.

Totdat ik in maart 2016 de oproep zie om deel te nemen aan het “team Samen Sterker”. Dat ìs het! Ik ga het dóen! Samen met teamgenoten de Mont Ventoux beklimmen in estafettevorm. Een beklimming  “op maat” waar voor iedere deelnemer mogelijkheden zijn of worden gecreëerd.

Na de inschrijving volgt de kennismaking met alle teamgenoten. Een gemêleerd gezelschap met in ieder geval één gemeenschappelijke deler. En allemaal met hetzelfde doel én dezelfde gedrevenheid.

Op 8 juni 2016 reizen we af richting Mont Ventoux. We verblijven met elkaar op een bungalowpark en trekken veel met elkaar op. De verbinding groeit; evenals onze teamspirit.

En op 11 juni is het dan zover: we gaan het doen: mét elkaar en vóór elkaar!

’s Morgens om 9.00 uur vertrekken we als team vanuit Malaucène voor een loop van 21 km. Niet wetend wat ons te wachten staat, maar ieder met z’n eigen kracht en vastberadenheid. Die top gaan we halen!

Gedurende de hele klim wordt ons team bijgestaan door onze teamcaptain, medici en een bezemwagen. Zo is er onderweg te allen tijde de nodige zorg en (mentale) ondersteuning en kunnen we allemaal op onze eigen wijze op weg naar die beruchte top!

En die top bereiken we: om 16.30 voegen de al eerder gefinishte zich weer bij het team om gezamenlijk en onder luid applaus over de finish te gaan. Een moment om nooit te vergeten; zó mooi en overweldigend om dit met elkaar te beleven.  Overvallen door emoties van vermoeidheid, maar vooral van trots en van onze overwinning, vallen we elkaar in de armen. Samen sterker: mét en vóór elkaar! En voor en MS-vrije wereld!

Marja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s