Badminton opgepakt

Allereerst wens ik iedereen een voorspoedig, succesvol maar vooral een gelukkig en gezond 2016 toe. Dat het weer een sportief jaar mag worden! Nu de Kerst en Oud&Nieuw voorbij zijn heb ik mijn ogen gericht op wat er mogelijk in 2016 op mijn pad komt op sportief gebied.

De badminton heeft enkele weken stilgelegen wegens de kerstvakantie, maar ik ben deze week weer begonnen met trainen. Iedere dinsdagmiddag train ik samen met Dick, mijn man, in de sporthal en dat gaat er heavy aan toe (Dick speelt badminton in clubverband). A.s. vrijdag speel ik weer wekelijks met mijn eigen groep.

Ik ben nu een jaar intensief met badminton bezig en de trainingen zijn er reeds een aantal maanden op gericht om zoveel mogelijk rollend in de rolstoel ook de moeilijke, lastige slagen achterin het veld te retourneren. Dit doen we ongeveer 20 minuten en dat is zeer intensief maar het is goed voor de motoriek, dat merk ik. Ook spelen we de shuttle gedurende 15 minuten snel en hard naar elkaar over hetgeen het reactievermogen weer ten goede komt.

Vanaf afgelopen dinsdag ben ik me ook bezig gaan houden met te leren smashen, ook dit gedurende 15 minuten. We badmintonnen anderhalf uur continue heel intensief, wat ongelofelijk veel voldoening geeft.

Ik merk dat mijn conditie door dit badmintonnen zeer zeker vooruit is gegaan en ben nu in staat om tegenspelers (ook als gevolg van MS in de rolstoel) die al 3 jaar les hebben gehad in badminton te verslaan in een onderling spel, hoe leuk is dat!

Op dinsdagmiddag heeft een tegenspeelster zich bij ons aangesloten en traint dan ook mee. Ook zij heeft MS maar kan goed lopen, hier ligt voor mij de volgende uitdaging.

Ook heb ik mijn looptrainingen weer opgepakt en daarin zet de vooruitgang sinds onze jongstleden vakantie in september 2015 zich gelukkig voort. Als ik nu naar het grote overdekte winkelcentrum te Oosterhout ga, of naar Breda, dan heb ik mijn klein scootmobiel gelukkig niet nodig, ik doe alles nu te voet.

Ook wil ik weer beslagen ten ijs komen indien het MS Fonds besluit om dit jaar wederom een team Vlinder de Mont Ventoux te laten beklimmen en ik hiervoor zou worden ingeloot om mee te doen.

Mijn motto is: blijf in beweging, ook al heb je MS.

Groetjes Rini.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s