‘bijzonderheden’

Een kleine inleiding is in dit verhaal zeker op zijn plaats voorafgaand aan mijn blog…

Binnen de Koninklijke Landmacht is de term ‘bijzonderheden’ voor iedereen duidelijk, dit houdt in dat er ‘bijzonderheden’ ofwel defecten of mankementen zijn aan een persoon, voertuig of ander soort materiaal of gebruiksvoorwerp.

IMG_8548Op zondag 27 september stond voor mij de MudMasters in Biddinghuizen op het programma, aan zin en motivatie absoluut geen gebrek!

Dit had met name te maken omdat deze run anders zou worden dan alle andere runs die ik in het verleden al eens had gedaan…

Vandaag mocht ik deelnemen in het team “De Gewonde Soldaat” een team met ‘bijzonderheden’…

Team “De Gewonde Soldaat” bestaat uit (oud)militairen die op ’n manier ‘bijzonderheden’ hebben gekregen tijdens hun tijd bij Defensie, maar vooral zijn het mensen bij wie ‘kan niet’ en ‘opgeven’ niet in het woordenboek voorkomen, deze mensen denken in mogelijkheden en niet in beperkingen iets waar ik me ook volledig in kan vinden.

Kameraadschap, teamspirit en saamhorigheid is bij deze mensen in dít team een vanzelfsprekendheid, dit is er tijdens de militaire opleiding met de paplepel ingegoten, want ‘een is geen’ en ‘samen zijn we sterk’.

Om 13:50 klinkt het startsein en gaan we met z’n 23-en en 2 rolstoelen over de startlijn om onze toch van 12 km te gaan volbrengen.

De eerste 3 km is het even ‘aftasten’, wie doet wat?, waar hebben de mannen in de rolstoel steun en hulp nodig?, waar en hoe pak ik hen dan beet?, al dat soort vragen passeren niet één keer maar meerdere keren de revue.

IMG_8557Het team is een gesmeerde machine en iedereen vult elkaar feilloos aan, het voelt voor mij als thuis komen samen met de daarbij behorende humor, heerlijk!

De reacties die je onderweg hoort zijn voornamelijk ‘respect’ en die woorden gaan bijna altijd gepaard met een ‘duim’ en/of een gemoedelijke schouderklop, gaaf om te zien.

Na ruim 3,5 uur kwamen we met het team over de finish, een regelrechte topprestatie!, waarna we zeker een biertje en n warme hap verdiend hebben!

Het was voor mij echt een bijzondere editie van de MudMasters, ik vond het een eer om deel te mogen uitmaken van dit inspirerende team!

Deze ervaring heeft mij maar weer eens opnieuw bevestigd, waar een wil is….is echt een weg als je maar wilt!!

Liefs Kelly

IMG_8537

Een gedachte over “‘bijzonderheden’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s