Stukje geschiedenis…

Het is alweer enige tijd geleden dat ik iets van mezelf heb laten horen…niet omdat ik niets te schrijven had, integendeel!…In de afgelopen periode heb ik behoorlijk wat dingen gedaan en ondernomen en alles staat in het teken van sport…

Ik heb nog eens (bijna) 3 diploma’s aan m’n CV kunnen toevoegen waardoor ik steeds meer allround inzetbaar ben in de sportbranche en dit kan gaan overbrengen op andere gemotiveerde mensen.

Als eerste stond de opleiding Kettlebell instructor op de agenda, samen met inmiddels een vriendin die ik heb leren kennen tijdens de opleiding tot Personal trainer, dus een leuke, gezellige en leerzame dag!

Maar, een watte??!!, een Kettlebell, een tool die zijn oorsprong kent vanuit Rusland en lijkt op een kanonskogel met een handvat eraan.

Vroeger gebruikte de boeren contra gewichten met handvat om hun oogst mee te wegen, daaruit ontstond een soort competitie bij de boeren en marktlieden onderling.

Uiteindelijk is mede daardoor de sport ‘Girevoy’ ontstaan, wat vrij vertaald ‘gewicht rond slingeren’ betekend.

En tadaa.. een nieuwe rage was geboren toen de “Spetznas” (Special Force Trainer) Pavel Tsatsouline de Kettlebell populair maakte in de U.S.A.

Een ontzettend leuke dag gehad en ook veel geleerd, kortom erg blij met deze welkome aanvulling!

Ook heb ik de opleiding ‘Voedingsdeskundige 1’ gedaan, want bij een fit lijf hoort vanzelfsprekend ook verantwoorde voeding vind ik, deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar ik wil heus niet zeggen dat ik nooit eens een frietje of een frikandel eet hoor, sterker nog daar kan ik gewoon van genieten!!

Maar een goede basiskennis voor wat betreft wat gezonde en gebalanceerde voeding is, vind ik een must voor iedereen, vandaar mijn keuze voor deze opleiding.

Het mooie van deze opleiding is ook dat er uitgebreid wordt stil gestaan bij coaching, iets wat mij enorm aanspreekt omdat heel veel mensen heel enthousiast aan hun doel beginnen maar na 3-6 weken uiteindelijk weer opgeven, wat enorm zonde is vind ik want dan kan alles voor niets zijn geweest.

Daarin is een goede coach dan ook echt geen overbodige luxe als je moeite hebt om zelfstandig je doelen te realiseren, jezelf weer even met de neus de goede richting in  zetten door sturing kan heel prettig zijn weet ik uit ervaring.

En daarnaast ben ik nu bezig met de opleiding tot Bootcamp Instructor, iets wat mij altijd al heeft aangesproken en waar ik m’n complete ‘ziel en zaligheid’ in kan leggen wat mede komt door mijn werk bij Defensie.

Écht afzien, tot het gaatje gaan, verzuren in je spieren waar een ‘kappertje’ niks bij is, niet opgeven en de dag erna niet fatsoenlijk uit je bed kunnen opstaan van de spierpijn…allemaal termen die horen bij “Bootcamp”.

Als mijn tijd bij Defensie er straks mee ophoud zal ik zeker een paar uurtjes per week andere mensen hiermee gaan ‘vermaken’, want naast het feit dat er hard gewerkt wordt is het ook ontzettend belangrijk dat er lol aan beleefd wordt!!

Kortom ik ben lekker van de straat…en de komende periode staan er nog een aantal opleidingen op mijn agenda waar ik jullie graag over vertel…

Dus tot snel weer!

Groeten Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s