OORAH!!

Zaterdag 13 juni is het zover, de eerste keer dat ik meedoe aan de Strong Viking Run Water Edition! Ik heb samen met Iris, een vriendin van mij hieraan meegedaan en wij doen de 13 kilometer met 34 obstakels.
Wij starten om 13:00 en moeten 1,5 uur van te voren aanwezig zijn. Wij vertrekken dan ook om 10:30 naar Wijchen, vlakbij Nijmegen. Ik vraag me onderweg af hoe het zal zijn en of ik alles wel aankan.
De reis naar Wijchen valt best mee en kunnen aardig doorrijden. Wel valt het weer op dit moment tegen, want er valt veel regen momenteel en ik vraag me af of de regen zal stoppen. Eenmaal in Wijchen begint de lucht op te klaren en begint de zon te schijnen. Heerlijk denk ik bij mezelf, moedernatuur is op onze hand.

Vanaf de parkeerplaats naar het terrein van de Viking run is nog wel even lopen, eenmaal daar zie ik de stand staan, waar we ons moeten melden en ik moet eerlijk zeggen dat ik het nu al goed geregeld vind. De reden dat ik het nu al goed is dat je bij de aanmeldingen moet kijken naar je startnummer en je daar dan moet melden.
Ik heb nummer 3983 en ontvang een grote envelop met daarin mijn enkelband met nummer een polsbandje en een bandje voor mijn tas. De enkelband is voorzien van een tracksysteem, zodat je tijd en plaats genoteerd worden. Nog even plassen voordat we in het vak gaan staan om te beginnen.

Onze groep heet Kodran en wachten tot we opgeroepen worden om in het startvak plaats te nemen.
Eindelijk horen we de naam Kodran vallen en Iris en ik lopen enthousiast naar ons vak.
We krijgen een warming-up van een Viking en wij moeten met z’n allen de Viking eed afleggen. Ook zeggen ze dat het een uitdaging is voor jezelf en geen wedstrijd. Een aantal van de regels zijn is dat wij geen Viking mogen achterlaten of angst kennen. Erg leuk hoe ze dit al gedaan hebben.

Het startsein wordt gegeven en het eerste obstakel is al direct bij de start, het is een grote muur waar we overheen moeten. Iris en ik kijken elkaar aan en rennen naar voren in de hoop dat iemand ons wil helpen. Onze hoop wordt gauw beantwoordt, want er zijn sterke mannen die ons een voetje geven om de muur over te komen. Eenmaal de muur over moeten we een stuk over het strand rennen, richting het bos.
Ik merk aan mezelf dat het rennen vandaag niet wil vlotten en dat vind ik best jammer. Mijn benen willen niet rennen vandaag. Ik hou mezelf voor dat ze weer moeten wennen aan het rennen en houd moed. Iris is veel sneller en moet iedere keer op mij wachten. Uiteindelijk zijn wij uit elkaar gegaan met de run. Ik zie haar wel weer na de run en er zijn genoeg mensen om mij heen die mij dan helpen. Op sommige stukken ben ik gaan lopen, dit omdat het te modderig was om te rennen vond ik en ik heb geen zin in blessures door uit te glijden en een misstap te doen. Op 12 juli heb ik namelijk een estafette run en moet dan wel een tijd neerzetten en als ik dan een blessure heb, ben ik nog verder van huis.

De obstakels die ik heb moeten doen:  Touwklimmen, tijgeren door de modder, rondjes lopen met o.a.: twee meter houtblokken, schild en hamer van een Viking, wedstrijd wie als eerste de ander van een boomstronk af heeft geslagen, via een kabel over het water klauteren, een half pipe oprennen, zwemmen naar een stelling in het water en daarvan af springen, zwemmen, een koud bad, een grote glijbaan die in het water lag. Er zijn nog meer activiteiten op te noemen, alleen deze waren het leukste om te doen. Niet alles lukte mij, dit kwam voornamelijk doordat mijn handen helemaal onder de modder zaten en zodra je dan een kabel vast hebt er een bepaalde wrijving op je handen ontstaat dat nogal gaat branden. Hierdoor heb ik maar tot de helft kunnen klauteren over het water en plons lag ik daar in het water. Wel gelijk mijn handen schoon.
Deze run is erg uitdagend, spannend en leerzaam. Met leerzaam bedoel ik dat je leert samen te werken met elkaar ondanks dat je elkaar niet kent.

Zelf had ik nooit gedacht dat ik aan zoiets mee zou doen en ik  moet eerlijk zeggen dat ik het helemaal te gek vind om mee te doen. Je mag legaal vies worden en helemaal onder de modder zitten voor een dag is echt leuk net zoals het springen van hoge stellingen het water in. De grote glijbaan was het leukst om vanaf te gaan. Deze glijbaan liep gelijk stijl naar beneden met een schans op het laatst, waarmee je een soort van in het water gelanceerd wordt. Heerlijk hoe ik over het water vloog voor een paar seconden en daarna met een plons in het water terecht kwam.

Tijdens de run heb ik een nieuwe vriendin gemaakt, haar naam is Debbie en ook zij was met vriendinnen en ook Debbie had haar dag niet betreft rennen. Wij hebben samen de run afgemaakt en waren er ook trots op dat wij het gehaald hadden. Omdat zowel haar vriendinnen als mijn vriendin al binnen waren, zijn wij samen om de foto gegaan.

Al met al kan ik met trots terugkijken op een hele leuke dag! Volgend jaar ben ik weer van de partij!
OORAH!!

Groetjes
Germaine

2 gedachtes over “OORAH!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s