“Wij zijn meer dan alleen de twee letters MS”

Op een mooie pinksterdag….

Het is zaterdag 23 mei dat ik het vliegtuig neem naar Frankrijk om daar samen met team vlinder de reus van de Provence ta gaan bedwingen, de Mont Ventoux. De bus met het team is al een dag eerder vertrokken maar ik moest nog zaterdagochtend nog mijn examen Personal Trainer af leggen in Amersfoort, om daarna als de bliksem richting Brussel om m’n vliegtuig op tijd te kunnen pakken…gelukkig is alles goed gegaan en zat ik op tijd in het vliegtuig ?
Ik heb er ontzettend veel zin en voel me erg goed , alle ingrediënten zijn aanwezig om er een super weekend van te maken!!

Op een mooie zonnige 2e pinksterdag gaat om 05:00 de wekker, best vroeg maar dat drukte de pret zeker niet!!
Na de nodige voorbereidingen en ´n verse kop cappuccino stappen we met z’n allen om 06:45 in de bus op weg naar Bedoin.
Om 08:00 klinkt het startsein, team vlinder gaat en bloc over de startstreep…
Netjes wordt elke km het estafette stokje overgeven met als eerste doel Chalet Reynard waar we een lange stop hebben met daarna de laatste 6 km naar de top.
De sfeer is uitermate goed en er ontstaan verschillende loopgroepjes. Het weer werkt ontzettend mee, een lekker briesje, de zon schijnt, fantastisch…wat ons onderweg de mogelijkheid geeft om intens van de mooie omgeving te genieten, de provence met al zijn schoonheden!!

Na een goede stevig lunch op het 16 km punt vervolgen we onze tocht met een flinke groep, alle mensen die zichzelf willen uitdagen de laatste km’s te bedwingen gaan van start, de sfeer wordt er alleen maar beter op, er wordt gedanst, gezongen, gekletst en gemotiveerd!! Uiteindelijk bereiken we om 14:25 de top van de kale reus…wat een ontlading en emotie komt er daar los…heel mooi om daar getuige van te mogen zijn!!

MV2Veel mensen overtreffen zichzelf, maar daarnaast laat verdriet zich ook zien want tenslotte bestaat team vlinder volledig uit mensen met MS wat de prestatie alleen maar groter maakt! Maar hiermee maken wij als team vlinder een statement dat wij meer zijn en meer kunnen dan alleen de twee letters, MS, op ons voorhoofd… En dat op een fantastisch mooie zonnige 2e Pinksterdag….

3 gedachtes over ““Wij zijn meer dan alleen de twee letters MS”

  1. Mooi geschreven! Ik ben trots op alle vlinders! Vorig jaar was ik er zelf ook een. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Veel mooie, sterke, positieve mensen ontmoet.

    Like

  2. Prachtig dat jullie dit kunnen doen!
    Onze dochter heeft sinds een aantal jaren ook MS, en ze slaat zich er goed doorheen, het is een sterke jonge vrouw.
    Zoals net als jullie ook sterk zijn!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s