“Mijn doel is om opnieuw de top te halen”

Hallo iedereen, de 3 weken vakantie Tenerife zitten erop en nu maak ik even tijd vrij om een vervolg te geven aan mijn vorige blog. Dit keer staat het in het teken van Team Vlinder en de trainingen die hierbij komen kijken.

Team Vlinder bestaat uit mensen met MS die de Mont Ventoux beklimmen in estafettevorm, een 1910 meter hoge en steile berg in Frankrijk en ik maak daar onderdeel van uit.

De estafetteloop vindt plaats op 25 mei en de bedoeling is dat er minimaal 1 km door iedereen individueel wordt gelopen. Maar omdat de Mont Ventoux een stijgingspercentages kent van 8 tot 12%, kun je wel aanvoelen dat dit een bijna schier onmogelijke opgave is en al zeker zonder training tot mislukken is gedoemd.

Zodra ik hoorde dat ik was ingeloot om aan dit evenement mee te doen ben ik looptrainingen gaan doen samen met mijn fysiotherapeut  en tijdens mijn vakantie op Tenerife heb ik die looptrainingen, samen met mijn man, intensief voortgezet. We hadden, zoals altijd, mijn kleine scootmobiel meegenomen op vakantie maar volgens mijn man kan die aan de wilgen. Deze is in de vakantie nauwelijks gebruikt.

Over de boulevard, in winkelstraten, tijdens dagexcursies, alles heb ik zoveel mogelijk lopend afgelegd omdat ik daar, op de Mont Ventoux, goed beslagen ten ijs wil komen. Het lopen was natuurlijk uitermate vermoeiend maar door rustpauzes in te lassen geniet je des te meer van de afgelegde afstanden (per keer lopen tussen de 5 en 10 km) van de rust zelf en van het toeleven naar de klim op de Mont Ventoux waarnaar ik met een goed gevoel terugkijk op de editie van vorig jaar.

Mijn doel is om opnieuw de top te halen (na een klim van 7 kilometer in plaats van 1 kilometer).
Nu heb ik me weer ingeschreven voor 1 kilometer afstand maar wil graag 8 kilometer klimmen.
Ik realiseer me natuurlijk dat die wens niet uit hoeft te komen omdat MS nu eenmaal onvoorspelbaar verloopt.
Ondanks dat gegeven denk ik liever aan de prestatie en de gevolgen hiervan, aan de teamgeest van team Vlinder maar ook aan de gezelligheid onder elkaar.

Het is echt schitterend en bijna niet te beschrijven om te ervaren hoe iedereen elkaar helpt tijdens iedere klim, ongeacht de afstand. Je bent echt bezig met jezelf en jouw team, daarnaast vergeet je dat je MS hebt.

Tegen de flanken van de Mont Ventoux geldt maar 1 ding, je moet door, verder en zo is dat met MS eigenlijk precies hetzelfde. Ondanks de ziekte moet je door, ermee dealen, nieuwe uitdagingen aangaan niet bij de pakken neerzitten dus.

Team Vlinder is te volgen op:  https://www.facebook.com/TeamVlinder

Tot volgende maand, dan kan ik jullie vertellen hoe de loop op de Mont Ventoux is gegaan.
Groetjes Rini.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s