“Ik ervaar bij Flits sporten met echte winnaars”

Mijn naam is Moniek en momenteel ben ik 48 jaar. Iedere twee weken ga ik sporten met andere MS-ers. Elke twee weken ga ik naar supportgroep Flits, waar we een uurtje sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast praten we een uurtje onder begeleiding van een  gespreksleidster die verstand van zaken heeft. Ik ervaar bij Flits sporten met echte winnaars. Zij laten zich niet demotiveren door slechte motoriek of rolstoel! Van hen leer ik het krijgen van een echte sportmentaliteit en ik krijg een flinke portie humor voor mijn kiezen. Het praatgedeelte is vooral mentaal versterkend en  alles wat we bespreken blijft binnen de muren. Op deze wijze laat ik jullie (de lezer) meegenieten van mijn sportieve leerervaring. Inspiratie?

In het jaar 2000 was ik aan het oefenen om de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Ik was verhuisd van Oost-Brabant naar West-Brabant en de Vierdaagse meedoen stond op mijn ‘things to do in my life’, dus ik heb veel kilometers in mijn benen zitten! Maar voordat het zover was, kreeg ik in april van dat jaar een heftige uitval en de diagnose MS was snel gesteld. De jaren daarna waren vooral mentaal zwaar, maar mijn lopen bleef belangrijk. De Nijmeegse Vierdaagse heb ik niet gelopen. Wel sloot ik me aan bij een wandelclub die elke maand een dag lopen uitstippelde. Ondertussen werkte ik verder mijn ‘bucket lijst’ af met zingen in een operakoor en schrijven van een boek.

De moed zonk in mijn schoenen toen ik de afgelopen jaren merkte dat ik lichamelijk achteruitging. Toch verbaasde ik mezelf, familie en vrienden toen ik in 2014 de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk lopend mijn kilometer deed met Team Vlinder! Dit verlegde mijn grenzen, gaf me moed. Nu ben ik op zoek naar een  volgende uitdaging.

Wil je meer weten over Flits, meld je dan aan bij Yvonne: supportgroepflits@nationaalmsfonds.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s