“Hoezo kan ik niet ver meer lopen? Dat wil ik wel kunnen!”

Toen ik anderhalf jaar geleden te horen kreeg dat ik MS had wist ik niet wat me overkwam. Je komt meteen in een heel medisch circus terecht. Na een jaar was ik het beu en wilde ik rust. Ik had geen behoefte aan lotgenootgroepen, wilde niet meer naar een medisch psycholoog, was ook klaar met de check-up telefoontjes van de medicatieverstrekker en MS verpleegkundigen. Wel wilde ik zelf de handen eens uit de mouwen steken. Niet meer de MS patiënt zijn die veel dingen niet meer kan en daarom zielig is, maar een jonge vrouw die er wat aan probeert te doen. En ik weet ook wel dat mijn inzet geen enorme medische veranderingen teweeg gaat brengen, maar ik kan ik ieder geval proberen mijn steentje bij te dragen.

Lange stukken lopen deed ik de laatste maanden niet meer. Als ik een stukje had gelopen met de honden was ik bekaf. Toen zag ik op facebook dat ms motion georganiseerd zou worden en ik wilde daar graag aan meedoen. ‘Hoezo kan ik niet ver meer lopen? Dat wil ik wel kunnen!’ Ik wilde mezelf iets bewijzen. Een mooie uitdaging! Ik deed iets voor een goed doel EN ik zou mezelf een prestatie leveren. Ik trommelde vrienden en collega’s op om met mij mee te lopen en geld op te halen. In het begin liep het nog niet echt storm maar beetje bij beetje zeiden steeds meer mensen met me mee te doen. Op de school waar ik werk werd een sponsoractie georganiseerd en alle kinderen hielpen fanatiek met geld inzamelen. Op een geldmeter die we op hadden gehangen konden de kinderen elke dag zien hoeveel geld we nu hadden opgehaald. Vrienden hadden geld opgehaald bij familie en door potjes in winkels te zetten. Uiteindelijk haalden we in totaal 1.171 euro op!

De tocht op 19 april was geweldig. Wat een super goed georganiseerd evenement. Het is echt een aanrader om mee te lopen. We hebben een prachtige route gelopen en hebben het ontzettend gezellig gehad. En 10 kilometer lopen was niet makkelijk, dat had ik ook nooit gered zonder al die positieve mensen om me heen, maar door de kracht die zij mij gaven heb ik gewoon de 10 kilometer gelopen! Ik ben trots,trots op de organisatie, trots op mezelf en trots op alle lieve mensen om mij heen.

Anouk

Een gedachte over ““Hoezo kan ik niet ver meer lopen? Dat wil ik wel kunnen!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s